De Gewichtige Zaak
Westerveld 4
9468 GP Annen
info@degewichtigezaak.nl
0592 274368 | 06 20905642

Werkwijze

Oriënterend gesprek

Het oriënterend gesprek is gratis. Hierin vertel ik u wat ik als gewichtsconsulent voor u kan betekenen en wat de begeleiding precies inhoudt. Op basis hiervan kunt u beslissen of deze methode u aanspreekt.

Intakegesprek

In het intakegesprek noteer ik uw persoonsgegevens, gezondheidsgegevens en bijzonderheden, zoals motivatie en verwachtingen van het begeleidingstraject. Daarnaast wordt uw huidige eet- en beweegpatroon besproken. Om hier een goed beeld van te krijgen houdt u gedurende een week een eetverslag bij. Dit stuurt u voor het intakegesprek op of u neemt het mee tijdens het gesprek. U wordt gewogen, waarna ik een gewichtsanalyse (BMI, tailleomvang en vetpercentage) maak en wordt in overleg het streefgewicht vastgesteld. Aan de hand van de gegevens uit het intakegesprek stel ik een persoonlijk plan van aanpak op en krijgt u, indien gewenst, een weekmenu mee dat zoveel mogelijk is afgestemd op uw omstandigheden.

Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de voortgang en de zaken waar u tegen aan loopt. U krijgt informatie over onder meer gezonde voeding, vetten, vitamines en mineralen, het lezen van etiketten, bereidingsmethoden, variatiemogelijkheden, tips hoe om te gaan met feestjes, uit eten gaan en vakanties.

Professionele weegschaal

professionele weegschaalU wordt tijdens elk consult gewogen met de Tanita lichaamsvetmeter. Deze weegschaal geeft informatie over uw gewicht, BMI, het vetpercentage en uw spiermassa. Ook wordt uw ruststofwisseling, vochtgehalte en uw metabolische leeftijd bepaald.
Door middel van de weegbriefjes kunt u precies uw vorderingen volgen, zoals:
• Is mijn spiermassa toegenomen doordat ik
  (meer) beweeg?
• Is mijn metabolische leeftijd gedaald?
• Drink ik wel genoeg?

 

Eénmalig voedingsadvies

Als u niet meer eet, dan dat uw lichaam nodig heeft, komt u niet aan en valt u niet af. Dit noemen we “in gezonde energiebalans” zijn. Ondanks een gezonde energiebalans kan het zijn dat u wilt weten of u gezond eet en leeft. Krijgt u voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten en vetten in de juiste hoeveelheden binnen? Is uw inname van vitamines en mineralen voldoende of zijn er tekorten? En wat is daar het effect van op langere termijn. Door een éénmalig voedingsadvies krijgt u inzicht hierin. Gedurende zeven dagen vult u een voedingsdagboek in. Na analyse van dit ingevulde voedingsdagboek geef ik u een voedingsadvies op maat dat past in uw eet- en leefgewoonten.
Een éénmalig voedingsadvies kan ook nuttig zijn als u zwanger bent of borstvoeding geeft of misschien heeft u een heel drukke baan en wilt u zich fit blijven voelen.

Voor eventuele vragen en/of geheel vrijblijvende informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier.

 

naar boven